Общинският съвет взе решение да бъдат преведени от бюджета на Поморие

...
Общинският съвет взе решение да бъдат преведени от бюджета на Поморие
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност в Поморие към пострадалите в Турция

Общинският съвет взе решение да бъдат преведени от бюджета на Поморие по 10 000 лв. на двете потърпевши от трусовете страни

Общо 33 500 лв. събраха жителите на поморийските села Страцин, Дъбник, Габерово и Белодол в поддръжка на потърпевшите от опустошителното земетресение в Турция.

Инициативата идва от самите поданици на обитаемоте места, само че към тях се причислиха и доста други техни близки и другари, които с изключение на парични средства събраха още облекла, хранителни артикули, обувки, одеала и други За бързото и навременно изпращане на събраните помощи, донорите потърсиха съдействието на локалните кметства.

Събраните средства от с. Страцин (13 хил.лв.), с. Дъбник (8500 лева.), с. Габерово (8315 лева.) и с. Белодол (3685 лева.) са към този момент преведени на оповестената публична дарителска сметка на Република Турция.

Припомняме, че на своя изключителна сесия Общинския съвет взе решение да бъдат преведени от бюджета на Община Поморие по 10 000 лв. на Турция и Сирия, а събирането на дарения продължава в постройката на СУ „ Иван Вазов “ до 21.02.2023 година

Всеки искащ може да подкрепите акцията и с SMS на стойност 1 лев на къс номер 1466 към всички мобилни оператори.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР